fbpx

Webbanalys

Webbanalys ger svaret på hur din hemsida och marknadsinsatser presterar. Dessa värdefulla insikter ger vägledning för ditt företags fortsatta digitala utveckling.

Data & Analytics

Webbanalys fungerar som underlag för hur ni som företag ska vidareutvecklas digitalt. Detta genom att samla in, ordna, mäta och visualisera kundaktiviteten på era webb- och mobilsajter. Allt eftersom digitaliseringen utvecklats, har också konkurransen ökat.
Med hjälp av analysinsikter kan ni bygga, optimera och leverera upplevelser som är engagerande, relevanta och personliga. Webbstatistik kan till exempel visa vilka sidor som är mest besökta, varifrån kommer besökarna, hur länge stannar dem på din hemsida och mycket mer. För att komma igång med att analysera sin hemsida behövs det implementeras kod för att sammankoppla webbplatsen med analysverktyget. När allt väl är igång kan det kännas som rena grekiskan med alla termer och siffror i verktygen. Därför finns vi här och skapar analysrapporter som är lättförståelinga åt er. Att få in statistik, analysera och dra slutsatser är ett långsiktigt arbete som kräver tålamod.

“The goal is to turn data into information, and information into insight.” – Carly Fiorina

Fördelar med Webbanalys

  • Ger insikter om hur din webbplats presterar.
  • Genom att analysera statistik kan du skapa en mer användarvänlig hemsida och därmed öka konverteringar.
  • Med hjälp av data kan du enklare ta reda på om din trafik är lönsam eller inte. Samt vad du bör lägga fokus på.

Analysverktyg

Det finns flertalet verktyg att välja på, beroende vad man vill ha för insikter. Det vanligaste verktyget, som man bör använda, är Google Analytics. Sen finns det fler program som är specialicerade på en viss typ av mätning, såsom att spela in exakt hur användarna rör sig på webbplatsen.

Kontakta oss

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller behöver hjälp med något. Fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt!

E-post: linnea@optimizedmedia.se

Utgår från: Hässleholm, Skåne

Följ oss gärna!

12 + 15 =

Copyright © 2022 | Optimized Media Sweden AB| Org nr: 559305-8331